Alla inlägg den 19 april 2008

Av Ewa - 19 april 2008 08:26

Teckningen visar ett aktuellt tema - i helgen är det utställning i Västerås sedan rullar det på ..... Det är både en eller flera utställningar varje helg (nästan) Världsutställningen i juli och sedan fortsätter det bara med ett avslut på Stora Stockholm i december. Så här såg Jens Olsen det hela 1990.


Sedan till Undringen: Av någon anledning har styrelsen "köpt" hela SKKs idé om reg av olika svanslängder AS/ST/KS/LS  när det gäller Västgötens svansstatus - utan diskussion med uppfödare och medlemmar. Vi har sedan 1976 reg. svansstatus på våra valpar ST/KUP/LS och det har fungerat. Orsaken till att SKV den gången ville att reg. skulle ske var för att vi höll på att avla bort stubbsvansanlaget! För mig uppstår en massa frågor: Vi är intresserade av svansstatus för att vi skall kunna planera olika avelskombinationer och för att kunna hålla en viss balans! I standarden står att " Två svanstyper förekommer, lång svans och alla variationer av medfödd stubbsvans. I båda fallen är alla variationer tillåtna. Det finns ingen norm för hur svansen skall bäras." varför ska vi då hålla på med detta?

Jag gjorde en hastig koll på hur svansstatusen såg ut på årets valpar : Uppfödarna är kloka - bara ST /LSvalpar är reg. Borde vi då inte klubben kunna begära en ändring hos SKK???? Innan det blir en massa krångel!

Ovido - Quiz & Flashcards